moshaverrkhob
moshaverrkhob

افسردگي بعد از ترك اعتياد يك اختلال شايع است كه بسياري از افراد در دوران ترك اعتياد با آن مواجه مي شوند. اين اختلال مي تواند به دلايل مختلفي رخ دهد، از جمله تغييرات هورموني، تغييرات در وضعيت خلق و خوي و تغييرات در سبك زندگي.

يكي از مهم ترين چالش هايي كه فرد بعد از ترك اعتياد به آن دچار مي شود افسردگي مي باشد، اعتياد به طور معمول ريشه درون رواني دارد و بسياري از افراد براي اين كه از حالات روحي ناخوشايند رهايي يابند به آن پناه مي برند، به همين دليل احتمال اين كه به خاطر افسردگي دوباره به سمت مواد مخدر بروند و لغزش مجدد داشته باشند وجود دارد.

مواد اعتياد آور نه تنها در دوران مصرف مشكلات بسياري را براي افراد به وجود مي آورند بلكه بعد از ترك نيز او را درگير مشكلات جسماني، رواني مانند اضطراب، استرس و افسردگي خواهند كرد، براي اين كه عوارض جانبي به وجود آمده را درمان كنيد نياز به زمان و متخصص دارد و براي بهبود هر چه سريع تر بايد از متخصص كمك بگيريد.

افسردگي بعد از ترك اعتياد
بسياري از افراد كه مصرف مواد مخدر را ترك مي كنند دچار احساساتي مانند تنهايي، خستگي و يكنواختي مي شود و در بسياري موارد ممكن است اميد و انگيزه خودشان را براي آينده از دست بدهند و به طور مداوم در مورد اتفاقات حال و آينده نگراني هايي را تجربه كنند، وجود اين علائم هشدار دهنده مي باشد و در مورد بروز افسردگي بعد از ترك هشدارهايي به شما مي دهد.

در اين زمان افسردگي با علائمي مانند عدم لذت از زندگي، تغيير اشتها، عدم تمركز و تصميم گيري و مشكلات خواب بعد از ترك اعتياد نشان داده مي شود اين علائم در ماه هاي اوليه ترك با شدت بيشتري نشان داده مي شود و به تدريج از شدت آن كاسته خواهد شد، در صورتي كه افسردگي در اين دوران درمان نشود به صورت مزمن ادامه خواهد داشت و باعث به وجود آمدن اختلالات و گرايش مجدد به سمت مصرف مواد خواهد شد.

علت افسردگي بعد از ترك اعتياد
اعتياد تغييراتي در سيستم مغزي ايجاد مي كند كه از نظر جسماني و رواني فرد وابسته مي شود، در اين صورت اگر مصرف مواد مخدر قطع شود در عملكرد بدني و رواني فرد اختلالاتي به وجود مي آيد، به عنوان مثال مواد توهم زا در فعاليت انتقال دهنده هاي عصبي مانند سروتونين كه مسئول ايجاد شادي و نشاط در مغز هستند اختلالاتي به وجود مي آورد به طوري كه سطح اين انتقال دهنده ها به صورت غيرطبيعي بالا مي رود و باعث مي شود تا فرد در زمان مصرف احساس سرخوشي و نشاط داشته باشد.

اين تغييرات باعث مي شود زماني كه شما ماده مصرفي را كنار مي گذاريد سروتونين به صورت ناگهاني افت كند و در نتيجه دچار غمگيني و افسردگي شود. البته عوامل محيطي و افكار آزار دهنده باعث تشديد افسردگي مي شوند و بر روي آن اثر مي گذارند كه مي توان به موارد زير اشاره كرد:

گذشته دردناك و حسرت كارهاي انجام داده در گذشته و روزهاي از دست رفته
ترس از آينده و زندگي بدون مواد مخدر
عدم دريافت حمايت اجتماعي كافي از جانب خانواده و اطرافيان
درمان كسلي بعد از ترك اعتياد
كسلي يكي از شايع‌ترين علائم ترك اعتياد است. اين عارضه مي‌تواند در طول دوره ترك و حتي پس از آن نيز ادامه داشته باشد. كسلي مي‌تواند ناشي از عوامل مختلفي باشد، از جمله:

تغييرات هورموني
تغييرات در سطح مواد شيميايي مغز
كمبود خواب
افسردگي
كسلي بعد از ترك اعتياد مي‌تواند مشكلات زيادي را براي فرد ايجاد كند. اين عارضه مي‌تواند باعث كاهش انگيزه براي بهبودي، افزايش خطر بازگشت به اعتياد و كاهش كيفيت زندگي شود.

براي درمان كسلي بعد از ترك اعتياد، مي‌توان از روش‌هاي زير استفاده كرد:

افزايش فعاليت بدني: ورزش يكي از بهترين راه‌ها براي كاهش كسلي است. ورزش باعث افزايش توليد اندورفين‌ها مي‌شود كه هورمون‌هاي شادي‌بخش هستند.
خواب كافي: خواب كافي براي بهبود عملكرد مغز ضروري است. كمبود خواب مي‌تواند باعث افزايش احساس كسلي شود.
رژيم غذايي سالم: يك رژيم غذايي سالم و متعادل مي‌تواند به بهبود سطح انرژي و كاهش كسلي كمك كند.
درمان افسردگي: اگر كسلي ناشي از افسردگي باشد، درمان افسردگي مي‌تواند به بهبود اين عارضه كمك كند.
در برخي موارد، ممكن است پزشك براي درمان كسلي بعد از ترك اعتياد، داروهاي خاصي را تجويز كند.

چرخه معيوب افسردگي و اعتياد
بر اساس نظر دانشمندان افرادي كه به سمت مصرف مواد مخدر مي روند در واقع زمينه هايي از افسردگي دارند، آن ها براي فرار از احساسات ناخوشايند مانند خستگي، فشار روحي و رواني و عدم لذت از زندگي به سمت مصرف مواد مخدر روي آورده اند، به ظاهر مصرف مواد مخدر نشانه هاي افسردگي را پنهان مي كند اما در واقع دوره هاي افسردگي را تشديد كرده و باعث مي شود مقدار و شدت افكار منفي و آسيب رسان بسيار افزايش يابد.

منبع:كانون مشاوران ايران-افسردگي بعد از ترك اعتياد ✔️ درمان قطعي و علائم

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1402/10/6  ] [ ۰۷ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

گروه درماني اعتياد با روش حمايتي چيس؟ داشتن حامي و پشتيبان براي مقابله با اعتياد، افسردگي، اضطراب يا ساير مسائل مربوط به سلامت روان، غلبه بر ناراحتي خود و حضور در يك جمع پشتيباني گامي ارزشمند به سوي بهبودي است.

گروه پشتيباني چيست؟
گروه حمايتي مجموعه اي از افراد كه با مسائل مشترك درگير هستند تا آنچه كه از آن رنج مي برند را به اشتراك بگذارند. از طريق بيان كردن تجربيات خود، حمايت، تشويق و آرامش را به ساير اعضاي گروه ارائه مي دهند و در ازاي آن همان را دريافت كنند.

هنگامي كه در حال گذراندن دوران ترك اعتياد هستيد، اعضاي خانواده و دوستان ممكن است همدردي كنند، اما آن ها هميشه نمي دانند چه بگويند يا بهترين راهكار براي كمك به بهبودي شما چيست. پزشكان و متخصصان بهداشت گاهي اوقات حمايت عاطفي جزئي ارائه مي دهند، اما هدف اصلي و تمركز آن ها هميشه خدمات و مراقبت پزشكي است.

گروه حمايتي براي درمان اعتياد
گروه‌هاي حمايتي براي كمك به افرادي كه با شرايط سخت يكسان دست و پنجه نرم مي‌كنند، ايجاد شده‌اند. اين شرايط سخت ممكن است مقابله با يك بيماري خاص، مانند سرطان، معلوليت ذهني، مشكلات سلامت روان مانند افسردگي، اضطراب در اثر مرگ عزيزان يا اعتياد بوده يا هدف آن مراقبت و حمايت از يكي از اعضاي خانواده يا دوستي كه با چنين مشكلي مواجه است، باشد.

با هر مشكلي كه درگير هستيد، بهترين دارو شنيدن صداي افرادي است كه مانند شما درگير اين شرايط سخت بوده يا به اصطلاح عاميانه با كفش هاي شما راه رفته باشد.

گروه پشتيباني مكاني امن را فراهم مي كند كه در آن مي توانيد اطلاعاتي كاربردي، سازنده و مفيد به دست آوريد. از مزاياي تشويق برخوردار خواهيد شد و از طريق بيان تجربيات مشترك، راهكارهاي بيشتري را در مورد مقابله با مشكلات خود ( اعتياد) ياد خواهيد گرفت. شنيدن سخنان كساني كه با مشكلات مشابه شما درگير هستند باعث مي شود كمتر در مشكلات خود احساس تنهايي كنيد.

در حالي كه احساس سكوت و اضطراب در مورد پيوستن به يك گروه پشتيباني كاملاً طبيعي است، اما مي تواند برخي از باورهاي غلط رايج در مورد اين گروه ها و نحوه عملكرد آن ها را از بين ببرد.

باورهاي غلط رايج در مورد گروه هاي حمايتي
هنوز يك باور غلط راجع به مشكلات سلامت روان وجود دارد، كه با حضور در گروه‌هاي حمايتي براي آن مشكلات، گسترش مي‌يابد. برخي افراد مشورت با مشاور را نشانه ضعف مي دانند، در حالي كه برخي ديگر معتقدند اعتماد به مشاوره اتلاف وقت است و فايده اي ندارد.

باورهاي نادرست در مورد گروه هاي حمايتي
افسانه ها و تصورات نادرست
افسانه: هيچ گروه حمايتي در كشور من وجود ندارد.

واقعيت: ده‌ها هزار گروه پشتيباني در سطح ملي و جهاني، حضوري و آنلاين وجود دارد. تقريباً براي هر مشكل و شرايطي يكي وجود دارد.

افسانه: گروه هاي پشتيباني هيچ پاسخ و حمايتي ندارند.

واقعيت: آن ها نمي توانند مشكلات شما را ناپديد كنند، اما در حين كار بر روي يك موضوع سخت يا حساس، پاسخ ها و حمايت هاي زيادي را دريافت خواهيد كرد.

افسانه: از من خواسته مي شود كه مسائل شخصي زندگي ام را بيان كنم.

واقعيت: در بيشتر گروه‌ها، انتخاب مي كنيد هر گونه كه احساس راحتي مي‌كنيد صحبت كنيد.

افسانه: ساير مراجعه كنندگان ممكن است با من درگير شوند يا از من انتقاد كنند.

واقعيت: يك گروه حمايتي به خوبي اداره مي شود و مرزها را تعيين مي كند و از مراجعه كنندگان مي خواهد كه نسبت به يكديگر همدلي و احترام نشان دهند.

افسانه: پس از مراجعه به يك گروه حمايتي، بيشتر احساس افسردگي مي كنم.

واقعيت: بيان كردن مشكلاتتان مي تواند بسيار تحسين برانگيز باشد. بنابراين، اكثر افراد پس از حضور در يك گروه حمايتي احساس نشاط و تشويق مي كنند.

انواع گروه هاي حمايتي
با توجه به نياز خود، ممكن است تصميم بگيريد كه به يكي از سه نوع گروه حمايتي زير بپيونديد:

گروه حمايت متقابل
يك گروه ۱۲ مرحله اي
گروه درماني.
فقط به ياد داشته باشيد كه هر گروه حمايتي را كه انتخاب مي كنيد نمي تواند جايگزين براي مراقبت هاي پزشكي قرار دهيد.

 

منبع:مركز مشاوره و روانشناسي مشاورانه-گروه درماني اعتياد با روش حمايتي

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1401/4/18  ] [ ۱۵ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

شربت ترياك، موارد مصرف، عوارض مصرف و قطع ناگهاني شربت ترياك

شربت ترياك نوعي داروي مسكن مي باشد كه در گروه داروهاي افيوني قرار مي گيرد. از اين دارو به عنوان درمان ترك اعتياد به مواد مخدر استفاده مي كنند. اما اين دارو به علت خاصيت اعتياد آوري به صورت بسيار محدود مورد تجويز و استفاده قرار مي گيرد.

شربت ترياك و موارد مصرف آن

شربت ترياك فرآيند سم زدايي را براي فرد آسان تر مي كند و باعث مي شود دردهاي جسماني به شكل قابل توجهي كاهش يابد. از اين دارو براي ترك مواد افيوني نظير ترياك، مورفين و هروئين استفاده مي كنند تا فرد دوره ترك را با موفقيت به پايان رساند.

اين دارو با عوارض گوناگوني همراه مي باشد كه مصرف خودسرانه و قطع مصرف آن به صورت ناگهاني مشكلات بسياري براي افراد به وجود خواهد آورد. در ادامه اين مقاله در مورد شربت ترياك، كاربرد اين دارو و عوارض آن مطالبي را بيان مي كنيم كه مطالعه آن مي تواند مفيد باشد.

شربت ترياك و موارد مصرف آن
شربت ترياك يا تنتور اپيوم نوعي ماده افيوني و مسكن مي باشد كه در هر ۵ ميلي ليتر آن ۵۰ ميلي گرم مورفين وجود دارد.

از اين دارو براي درمان اسهال بزرگسالان استفاده مي كنند اما در زمان ترك مواد مخدر مورد استفاده قرار مي گيرد و يكي از داروهاي ترك اعتياد شناخته شده مي باشد. اما به دليل عوارض آن بسيار محدود مورد تجويز قرار مي گيرد. استفاده آن بيش از هر چيز براي سم زدايي و درمان وابستگي به اپيوئيد ها مي باشد.

يك باور غلط عاميانه در مورد شربت ترياك وجود دارد كه جوشاندن آن منجر به كاهش عوارض آن مي شود، اين كار نه تنها تاثيري در كاهش عوارض ندارد بلكه تبخير آب و الكل باعث مي شود شربت، غليظ شده و آسيب جدي بر دستگاه گوارش افراد وارد كند.، بنابراين از انجام اين كار خودداري كنيد.

علت استفاده از شربت ترياك براي ترك اعتياد
يكي از روش هايي ترك اعتياد به مواد افيوني نظير ترياك، هروئين و مورفين استفاده از داروهاي نگه دارنده مي باشد. اين داروها كمك مي كند با كمك اين روش فرد درد جسماني كمتري را تحمل كند و علائم ناخوشايند او در اثر محروميت از مواد كاهش مي يابد، در اين شرايط فرد مي تواند در مسير ترك پايداري بهتر و بيشتري را تجربه كند.

داروهايي كه در هنگام ترك به عنوان داروهاي نگه دارنده تجويز مي شوند عبارت اند از متادون، قرص ب ۲ بوپرنورفين و شربت ترياك يا همان تنتور اپيوم.

دوز مصرف شربت ترياك براي ترك اعتياد
توجه داشته باشيد كه شربت ترياك يك ماده افيوني مي باشد و مصرف آن براي ترك اعتياد بايد با احتياط بسيار و تحت نظارت پزشك باشد در غير اين صورت اگر به صورت خودسرانه مورد استفاده قرار گيرد، اعتياد جديدي را در فرد ايجاد مي كند.

هم چنين دوز مصرفي آن براي افراد متفاوت است و بستگي به وضعيت جسماني و ميزان اعتياد آن ها به مواد مخدر دارد. ممكن است دارويي كه براي يك نفر مفيد و كمك كننده است براي شخص ديگر آسيب هايي را به همراه داشته باشد به همين دليل حتما بايد بر اساس دستور پزشك مصرف شود و دوز آن را پزشك تعيين نمايند و از مصرف سرخود تنتور اپيوم جدا بپرهيزيد.

اعتياد به شيره
علائم و نشانه هاي اعتياد به شيره، عوارض اعتياد به شيره
مصرف شربت ترياك در دوران بارداري
متاسفانه مورفين قابليت رد شدن از جفت را دارد به همين دليل اگر در دوران بارداري مورد استفاده قرار گيرد مشكل ساز بوده و عوارضي بر روي جنين خواهد داشت.

منبع:مركز مشاوره و روانشناسي مشاورانه-شربت ترياك | موارد مصرف | عوارض مصرف و قطع ناگهاني شربت ترياك

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1401/2/20  ] [ ۱۷ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

درك اعتياد

اعتياد چيست؟
اعتياد شامل ميل شديد به چيزي، از دست دادن كنترل استفاده و مصرف آن بدون توجه به پيامدهاي نامطلوبش است. اعتياد مغز را تغيير مي دهد، در ابتدا لذت بخش است ولي درنهايت محرك هاي يادگيري و انگيزه را از بين مي برد. اگرچه ترك اعتياد سخت است، اما شدني است.

چه چيزي باعث اعتياد مي شود؟
كلمه “اعتياد” از يك اصطلاح لاتين به معناي “برده شده ” يا “مجبور به” گرفته شده است.

اعتياد تأثير طولاني و قدرتمندي بر مغز مي گذارد كه به سه طريق ظاهر مي شود: ميل به اعتياد، از دست دادن كنترل استفاده و مصرف آن علي رغم پيامدهاي نامطلوبش.

در گذشته، كارشناسان معتقد بودند كه فقط الكل و داروهاي قوي مي‌توانند باعث اعتياد شوند. با اين حال، فناوري‌هاي تصويربرداري عصبي و تحقيقات جديدتر نشان داده‌اند كه برخي از فعاليت‌هاي لذت‌بخش، مانند قمار، خريد، و رابطه جنسي نيز مي‌توانند مغز را تحت تأثير قرار دهند.

اگرچه كتابچه راهنماي تشخيصي استاندارد ايالات متحده (راهنماي تشخيصي و آماري اختلالات رواني، نسخه چهارم يا DSM-IV) اعتيادهاي متعددي را توصيف مي كند كه هر كدام به يك ماده يا فعاليت خاص مرتبط هستند، اتفاق نظر وجود دارد كه اين موارد ممكن است بيانگر چندين عبارات يك مغز مشترك باشند.

شروع اعتياد
هيچ كس با قصد اعتياد شروع نمي كند، اما بسياري از مردم در دام آن گرفتار مي شوند. آخرين آمار دولتي را در نظر بگيريد:

نزديك به ۲۳ ميليون آمريكايي تقريباً يك نفر از هر ۱۰ به الكل يا مواد مخدر ديگر معتاد هستند.


بيش از دو سوم افراد معتاد، به الكل اعتياد دارند.
سه داروي اصلي كه باعث اعتياد مي شوند عبارتند از: ماري جوانا، مسكن هاي مخدر (مخدر) و كوكائين.
در دهه ۱۹۳۰، زماني كه محققان براي اولين بار شروع به تحقيق در مورد عوامل ايجاد كننده رفتار اعتياد آور كردند، آنها بر اين باور بودند كه افرادي كه معتاد مي شوند به نوعي از نظر اخلاقي داراي نقص يا فاقد قدرت اراده هستند. آن ها فكر مي كردند كه غلبه بر اعتياد شامل مجازات افراد معتاد يا تشويق آن ها به عزم اراده براي ترك است.

ديدگاه علمي از آن زمان تغيير كرده است.

امروزه ما اعتياد را به عنوان يك بيماري مي شناسيم كه ساختار و عملكرد مغز را تغيير مي دهد.

همانطور كه بيماري قلبي عروقي به قلب آسيب مي رساند و ديابت به لوزالمعده آسيب مي رساند، اعتياد نيز مغز را نابود مي كند. اين زماني اتفاق مي‌افتد كه مغز يك سري تغييرات را پشت سر مي‌گذارد، كه با لذت شروع مي‌شود و با حركت به سمت رفتار اجباري پايان مي‌يابد.

اصل لذت
مغز همه لذت‌ها را به يك شكل ثبت مي‌كند، چه از يك داروي روان‌گردان سرچشمه بگيرد، چه پاداش پولي، رابطه جنسي يا يك وعده غذايي رضايت‌بخش.

در مغز، لذت نشانه مشخصي دارد:آزاد شدن دوپامين در هسته اكومبنس (مجموعه‌اي از سلول‌هاي عصبي كه در زير قشر مغز قرار دارند) به قدري با لذت مرتبط است كه دانشمندان مغز و اعصاب از اين منطقه به عنوان مركز لذت مغز ياد مي كنند.

منبع:كانون مشاوران ايران-درك اعتياد

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1400/12/15  ] [ ۱۸ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

غلبه بر اعتياد به مواد مخدر

براي ترك اعتياد به مواد مخدر آماده هستيد؟ اين مقاله با ارائه راهنمايي گام به گام به شما در مقابله با هوس، عود و غلبه بر اختلال مصرف مواد كمك مي كند.

اولين قدم براي ترك اعتياد به مواد مخدر
اعتياد به مواد مخدر نشان دهنده نقص شخصيتي يا نشانه ضعف نيست و براي غلبه بر اين اعتياد چيزي بيش از اراده لازم است. سوء استفاده از داروهاي غيرقانوني باعث تغييراتي در مغز ايجاد مي شود كه هوشياري فرد را از او مي گيرد.

اما بهبودي غيرممكن نيست، مهم نيست وضعيت شما چقدر نااميد كننده باشد يا چند بار قبلاً تلاش كرده و شكست خورده باشيد. با درمان و حمايت مناسب، ترك مواد مخدر هميشه امكان پذير است.

براي بسياري از افرادي معتاد، سخت ترين و مهم ترين گام براي بهبودي اولين قدم مي باشد: تشخيص اينكه مشكلي داريد و تصميم داريد تغيير كنيد.

طبيعي است كه در مورد آمادگي شروع بهبودي يا آنچه را كه براي ترك لازم است نامطمئن باشيد. اگر به يك داروي تجويزي معتاد هستيد، ممكن است نگران اين باشيد كه چه راه و دارويي را جايگزين درمان يك بيماري پزشكي كنيد.در اين مرحله بايد صبر كنيد، از جمله چيزهايي كه بايد در اين مرحله تغيير دهيد مي توان به موارد زير اشاره كرد:

روش مقابله با استرس
افرادي كه در مورد زندگي ات تصميم مي گيرند
كاري كه در اوقات فراغت انجام مي دهيد
نحوه فكر كردن راجع به خودتان
داروهاي تجويزي و بدون نسخه اي كه مصرف مي كنيد
همچنين طبيعي است كه در مورد ترك داروي خود مخالفت كنيد. بهبودي نياز به زمان، انگيزه و حمايت دارد، اما با تعهد به ترك، مي توانيد بر اعتياد خود غلبه كنيد و كنترل زندگي خود را دوباره به دست آوريد.

به تغيير فكر كنيد
مصرف مواد مخدر خود از جمله زمان و ميزان مصرف را يادداشت كنيد،. اين كار باعث مي شود تا بهتر از نقش اعتياد در زندگي تان باخبر باشيد.
مزايا و معايب ترك، هزينه ها و مزاياي ادامه مصرف مواد را فهرست كنيد.
افراد و امور مهم زندگي تان ، مانند: همسر، فرزندان، حيوانات خانگي، شغل يا سلامتي خود را در نظر بگيريد. مصرف مواد مخدر چه تأثيري بر آن چيزها دارد؟
از فرد مورد اعتمادتان در مورد احساسش در مورد مصرف مواد مخدر بپرسيد.
از خود بپرسيد كه آيا چيزي مانع ترك شما مي شود يا خير.
چه چيزي به شما در ايجاد تغيير كمك مي كند؟
آماده شدن براي ترك: ۵ كليد براي بهبودي اعتياد
دلايلي كه مي خواهيد تغيير كنيد را يادآوري كنيد.
در صورت لزوم، به تلاش هاي گذشته خود براي بهبودي فكر كنيد. چه كارهايي كرديد؟ چرا موفق نشديد؟
اهداف مشخص، مانند تاريخ شروع يا محدوديت هاي مصرف مواد مخدر را تعيين كنيد.
خاطرات اعتياد خود را از خانه، محل كار و ساير مكان‌هايي كه در آنجا مواد مصرف مي كرديد، فراموش كنيد.
به دوستان و خانواده بگوييد كه آماده ترك مواد مخدر هستيد و از آن ها بخواهيد كه شما را حمايت كنند.

منبع:كانون مشاوران ايران-غلبه بر اعتياد به مواد مخدر

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1400/12/7  ] [ ۱۸ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

ترك اعتياد به كوكائين در خانه،روش ترك كوكائين در خانه

آيا ترك اعتياد به كوكائين در خانه امكان پذير مي باشد؟ بسياري از مصرف كنندگان كوكائين با اين سوال رو به رو مي شوند زيرا كوكائين در زمره مواد محرك قرار داد و يكي از مواد اعتياد آوري مي باشد كه امروزه توسط جوانان مورد استفاده قرار مي گيرد، مصرف اين ماده باعث مي شود تا فرد عوارض رواني بسيار آزاردهنده اي را تجربه كند و با اختلالات رواني رو به رو شود به همين دليل افرادي كه از كوكائين استفاده مي كنند پس از مدتي به دنبال روش هايي براي ترك آن هستند.

عوامل بسياري وجود دارد كه افراد ترك در خانه را به ساير روش ها ترجيح مي دهند كه از آن مي توان مشكلات مالي، تمايل به مخفي نگه داشتن اعتياد، ترس از روش هاي بيمارستاني و غيره اشاره كرد. در صورتي كه به دنبال روش هايي براي ترك اعتياد در خانه مي باشيد اين مقاله را مورد مطالعه قرار دهيد. دو روش ديگر كه در ترك اعتياد مورد استفاده قرار مي گيرد كمك گرفتن از مشاوره ترك اعتياد و يا مراجعه به كمپ ترك اعتياد مي باشد.

اعتياد به كوكائين
كوكائين ماده محركي مي باشد كه مصرف آن باعث مي شود فرد دچار توهم و احساس سرخوشي شود و در صورتي كه چند بار كوكائين مصرف كند احساس لذت و سرخوشي او كاهش پيدا مي كند و بدنش نسبت به مواد كوكائين حساسيت كمتري نشان مي دهد. براي اين كه فرد احساسات خوشايند اوليه را تجربه كند بايد دوز مصرف اين ماده را افزايش دهند اين مسئله به معني شروع اعتياد به كوكائين مي باشد.

افرادي كه اعتياد به كوكائين دارند بيشتر درگير جنبه رواني آن مي شوند زيرا علائم مصرف و ترك آن در قالب علائم رواني نشان داده مي شود و فرد مصرف كننده در صورتي كه مصرف كوكائين را كنار بگذارد با عوارضي نظير دردهاي جسماني رو به رو نخواهد شد در صورتي كه اين علائم ترك در مواد مخدري نظير ترياك و هروئين به ميزان زيادي اتفاق مي افتد.

در ترك اعتياد به كوكائين فرد دچار اختلالات رواني مي شود و احساس تنش، بي قراري، اضطراب، افسردگي و مشكلات شناختي مي شود كه بايد براي درمان آن ها اقداماتي را انجام دهد.ترك اعتياد به كوكائين در خانه، نكاتي كه بايد رعايت كنيد

بسياري از افرادي كه به كوكائين وابسته شده اند تمايل دارند بدون نياز به بستري شدن در بيمارستان فرايند ترك را انجام دهند در حقيقت امروزه بسياري از درمان ها به صورت سرپايي انجام مي شود و بيشتر فرايند ترك در خانه صورت مي گيرد اگر شما مي خواهيد ترك موفق آميز داشته باشيد حتما بايد به نكات زير توجه كنيد:

به ريشه هاي رواني اعتياد توجه كنيد
ترك اعتياد به معني كنار گذاشتن ماده مصرفي نمي باشد و براي اين كه بتوانيد كوكائين را براي هميشه ترك كنيد بايد عواملي كه شما را به سمت مصرف مواد مخدر سوق مي دهد را شناخته و از بين ببريد، كوكائين بر روي مغز اثر مي گذارد و باعث احساس شاي و لذت زيادي در فرد مي شود بسياري از افراد به دليل مشكلات رواني نظير افسردگي با مصرف كردن كوكائين سعي مي كنند تا مشكلات خود را پنهان نگه دارند و از اين طريق احساسات مثبت كاذبي را در خودشان به وجود آورند.

در اين شرايط بايد سعي كنيد افسردگي و يا هر مشكل زير بنايي ديگري كه شما را به سمت اعتياد مي كشد را شناسايي كنيد و براي درمان آن اقداماتي را انجام دهيد.

منبع:كانون مشاوران ايران-روش جديد ترك اعتياد به كوكائين در خانه

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1400/9/15  ] [ ۱۷ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

بعد از ترك اعتياد، اهميت مراقبت و پيشگيري بعد از ترك

آيا از مراقب هاي بعد از ترك اعتياد و اهميت آن ها آگاهي و اطلاعاتي داريد؟ انجام و رعايت مراقبت هاي بعد از ترك مي تواند حتي از خود ترك اعتياد مهم تر باشد و بايد به آن توجه كرد، زيرا وسوسه ها و لغزش هايي كه بعد از ترك به وجود مي آيد باعث مي شود تا شرايط ترك كردن براي فرد معتاد سخت تر شود، مصرف كنندگان مواد بعد از ترك بايد نكاتي را در نظر بگيرند و آن ها را رعايت كنند تا بتوانند زندگي سالم و بدون مواد را ادامه دهند، در ادامه اين مقاله به توضيح بيشتري در مورد نكات مربوط به ترك اعتياد مي پردازيم كه مي تواند اطلاعات شما را در اين زمينه افزايش دهد.

اهميت مراقبت هاي بعد از ترك اعتياد
رهايي از اعتياد و به دست آوردن بهبودي كامل بعد از ترك يك فرايند طولاني مدت مي باشد و گاهي اوقات لازم است تا فرد در تمام طول عمر خود، يكسري از نكات را رعايت كند زيرا بخشي از اعتياد، وابستگي ذهني و رواني است كه فرد اگر بخواهد از آن ها رها شود بايد مراقبت هاي هميشگي انجام دهد.

افراد كه قصد ترك را دارند بايد با شرايط و موقعيت بعد از ترك آشنا شوند و آگاهي خود را در اين زمينه افزايش دهند و همچنين موقعيت هاي وسوسه مصرف را بشناسند و آمادگي هاي لازم براي مقابله با اين موقعيت ها را در خود ايجاد كنند تا بتوانند براي هميشه مصرف مواد را كنار بگذارند.

توجه كردن به اين نكته بسيار اهميت دارد كه بدانند كه مراقبت هاي بعد از ترك هرگز با سم زدايي و كنار گذاشتن مواد تمام نمي شود، بلكه بايد اين مراقبت ها در طول عمر ادامه داشته باشد تا در برابر مصرف دوباره از فرد محافظت شود.

بسياري از افرادي كه موفق به ترك مواد مخدر مي شوند بعد از ترك حداقل يك دوره عود و مصرف دوباره مواد مخدر را تجربه مي كنند در اين هنگام شخص بايد نكات لازم را در نظر بگيرد تا پيشگيري هاي لازم را براي بازگشت نكردن مجدد مواد انجام دهد و دوباره به سمت مواد نرود.

چرا بايد براي بعد از ترك اعتياد نيز برنامه ريزي كرد؟
علاوه به اين كه فرد بعد از ترك احتمال وسوسه مصرف دوباره وجود دارد ممكن است مشكلات ديگري را تجربه كند كه باعث لغزش مجدد او شود و براي او آسيب پذير باشد و بسياري از اين مشكلات در قالب اختلالات رواني نشان داده مي شوند.

يكي از اختلالاتي كه در زمان ترك احتمال دارد به وجود آيد افسردگي بعد از ترك مي باشد كه درمانگر قبل از ترك بايد آن را در نظر بگيرد و بيمار را براي رو به رو شدن با دوره هاي افسردگي آشنا سازد و در زمان ترك فرد بي خوابي و درد هاي جسماني بسياري را تجربه مي كند كه خطر افسردگي را در فرد افزايش مي دهند.

با درمان بي خوابي بعد از ترك اعتياد و با استفاده از رژيم هاي مناسب براي تقويت بدن بعد از ترك اعتياد مي توان به فرد كمك كرد تا با سختي هاي اين دوره مقابله كند و راحت تر بتواند با آن ها رو به رو شود.

پيشگيري از عود بعد از ترك اعتياد
بر اساس مطالبي كه در بالا بيان شده است براي اين كه شخص بعد از ترك اعتياد، زندگي سالمي داشته باشد بايد آن را حفظ كند و به دور از مصرف قرار دهد همچنين برخي از نكات و مراقبت ها را رعايت كند. و براي اين كه وسوسه و لغزش هاي احتمالي آن ها كاهش يابد بايد از مشاوران كمك بگيرند و با آن ها در ارتباط باشند و افرادي كه موفق به ترك شده اند از تجارب آن ها استفاده كنيد. در ادامه اين مقاله برخي از نكات را بيان مي كنيم:

شناخت بر انگيزنده هاي مصرف
فردي كه اعتياد را ترك كرده است با بر انگيزنده هايي برخورد مي كند كه با توجه به شرايط و موقعيت ها ممكن است براي مصرف دوباره مواد تحريك شود اين برانگيزاننده ها به دو گروه دروني و بيروني تقسيم مي شوند، برانگيزاننده هاي بيروني به شرايطي و محيطي مربوط مي شود كه شخص در آن محيط قرار مي گيرد و بعد از ترك به مصرف مواد وسوسه مي شود اين موقعيت ها مي تواند گروه دوستاني باشند كه اهل مصرف مواد مخدر هستند يا جمع ها و مهماني هايي كه احتمال مصرف مواد مخدر در آن ها زياد مي باشد به طور كلي هر محيط و موقعيت و شرايطي كه باعث شود فرد به ياد مصرف مواد بيفتد به عنوان برانگيزنده بيروني محسوب مي شوند.

منبع:كانون مشاوران ايران-بعد از ترك اعتياد، اهميت مراقبت و پيشگيري بعد از ترك

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1400/9/12  ] [ ۱۷ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

ترك اعتياد به ترامادول در خانه

آيا ترك اعتياد به ترامادول در خانه امكان پذير مي باشد؟ در صورتي كه براي ترك اعتياد به كلينيك اعتياد مراجعه نكنيم چه مشكلي براي ما به وجود مي آيد؟ امروزه جوانان علاقه بسياري به مصرف ترامادول دارند زيرا فكر مي كنند اين ماده حس نشاط و سرزندگي در آن ها ايجاد مي كند و يا قدرت جسماني يا فكري بيشتري به آن ها مي دهد.

در صورتي كه اين دارو خودسرانه و طولاني مدت استفاده شود باعث به وجود آمدن اعتياد در فرد مصرف كننده مي شود، بسياري از افراد براي اين كه بستري نشوند ترجيح مي دهند تا در خانه و به صورت غير اصولي ترك را انجام دهند اما آن ها بايد به اين نكته توجه داشته باشند كه ترك خانگي باعث مي شود تا عوارض ترك افزايش يابد و حتي ممكن است باعث ايست قلبي شود، هم چنين ترك غير اصولي، امكان بازگشت به سمت اعتياد را افزايش مي دهد.

ترامادول و موارد مصرف آن
ترامادول دارويي مسكن و ضد درد مي باشد و مكانيزم اثر اين دارو مانند ساير داروهاي مخدر مي باشد و در صورتي كه كه بي رويه و طولاني مدت استفاده شود باعث به وجود آمدن وابستگي در فرد مي شود و علائمي مانند مسموميت با ساير مواد مخدر را در فرد ايجاد خواهد كرد، براي اين كه فرد ترك واقعي و موثري داشته باشد بايد از روانشناس متخصص كمك بگيريد و هم چنين در اين زمينه با متخصص در تماس باشد.

بيشترين دلايلي كه باعث مصرف ترامادول مي شوند عبارت اند از:

رفع خستگي و خواب آلودگي
رفع درد زياد
ترك اعتياد به مواد مخدر ديگر
سرخوشي و نشئگي ناشي از مصرف ترامادول
درمان زود انزالي
ترك اعتياد به ترامادول در خانه: عوارض و معايب
برخي از افراد براي اين كه در كلينيك ترك اعتياد بستري نشوند ترجيح مي دهند در خانه ترك ترامادول را انجام دهند، ترك ترامادول در خانه با كاهش دوز و جايگزيني دارو امكان پذير مي باشد ولي اين روش بيشتر براي پاكسازي جسم مناسب مي باشد و روان انسان كه نقش بسياري در اعتياد دارد از اين طريق سم زدايي نمي شود، به همين دليل احتمال بازگشت دوباره بسيار زياد مي باشد، مشكل ديگري كه در ترك خانگي به وجود مي آيد تقويت علائم و عوارض اعتياد به ترامادول مي باشد.

منبع:كانون مشاوران ايران-ترك اعتياد به ترامادول در خانه

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1400/8/22  ] [ ۱۸ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

تقويت بدن بعد از ترك اعتياد، بهترين روش ها و راهكارها

آيا از اهميت تقويت بدن بعد از ترك اعتياد باخبر هستيد؟ مصرف مواد مخدر باعث مي شود آسيب ها و مضرات بسياري به جسم، ذهن و كاركردهاي شناختي وارد شود و بسياري از عملكردهاي بدن را با اختلال رو به رو مي كند، مواد مخدر باعث مي شود تا رفتارها و عادت هاي غلطي در فرد به وجود آيد كه يكي از اين عادت ها رژيم غذايي نامناسب مي باشد.

بسياري از افرادي كه به اعتياد دچار هستند دچار سوء تغذيه مي شوند، از طرفي مصرف مواد مخدر باعث مي شود تا در هضم غذا اختلالاتي به وجود آيد و منجر به ضعيف تر شدن وضعيت جسماني فرد شود، با داشتن برنامه غذايي مناسب و رفتارهاي سالم مي توانيد بدن را تقويت كنيد و بعد براي ترك اقدام نماييد. در اين مقاله در مورد بايد و نبايد هاي تقويت بدن بعد از ترك مطالبي بيان شده است.

تقويت بدن بعد از ترك اعتياد
بسياري از افراد زماني كه مواد مخدر مصرف مي كنند تصور مي كنند كه اين مواد به آن ها انرژي مي دهد اما آن ها به دليل مصرف مواد دچار كاهش اشتها، سوء هاضمه، نقص عملكرد كبد و لوزالمعده، كم كاري روده و عدم دفع مناسب سموم از بدن مي شود.

ترك اعتياد بايد تحت نظر روانشناس و مشاور صورت گيرد و در اين شرايط متخصص به شما كمك مي كند تا بتوانيد وسوسه ها را كنترل كنيد و دوباره به سمت اعتياد نرويد، يكي از مواردي كه بايد در ترك اعتياد به آن توجه شود، برنامه غذايي و ورزش مي باشد.

در ترك اعتياد بايد از جلسات مشاوره اي استفاده نماييد هم چنين در كنار آن تغذيه مناسبي داشته باشيد تا به تقويت بدن شما بعد از ترك اعتياد كمك كند و وضعيت جسماني مناسب تري داشته باشيد، در صورتي كه وضعيت جسماني بهتري داشته باشيد فشارها و علائم ترك كمتر مي شود و بازگشت به اعتياد كاهش مي يابد.

بايد هاي بعد از ترك اعتياد
بعد از اين كه مواد مخدر را ترك كرديد جسم شما به تقويت بيشتري نياز دارد، مواد مخدري كه پيش از ترك، مشكلات جسماني فرد را تا حدودي پنهان مي كرده اند ديگر وجود ندارد و اين مشكلات نشان داده مي شود و براي تقويت بدن بايد تغذيه مناسب به همراه ورزش و استراحت كافي داشته باشيد تا بدن شما بعد از ترك اعتياد به خوبي تقويت شود، براي تقويت بدن مي توانيد از دستورالعمل هاي زير پيروي كنيد:

ورزش روزانه براي تقويت بدن بعد از ترك اعتياد
ورزش در صورتي كه به طور منظم و روزانه انجام شود انرژي بدن و اعتماد به نفس فرد را افزايش مي دهد و باعث بهبود روحيه و خلق فرد مي شود، هم چنين ورزش استرس را كاهش مي دهد و علائم افسردگي كه به خاطر ترك اعتياد به وجود آمده است را كاهش مي دهد، ورزش هم چنين ميل به مصرف مجدد را كاهش مي دهد.

اما بايد اين نكته را در نظر بگيريد كه ورزش كردن به تنهايي وسوسه مصرف را از بين نمي برد و مانع از عود مجدد اعتياد نمي شود بايد در كنار ورزش كردن از متخصص كمك بگيريد و تحت نظر او فرايند ترك را ادامه دهيد تا ترك اصولي و درستي داشته باشيد. هم چنين براي داشتن برنامه ورزشي از همان ابتدا لازم نيست فعاليت جسمي طولاني داشته باشيد شما مي توانيد روزانه ۱۰ دقيقه ورزش كنيد و به تدريج مقدار زمان آن را افزايش دهيد.

۲٫ نوشيدن آب كافي
در طول روز حداقل ۸ ليوان آب مصرف كنيد زيرا مصرف آب به تخليه مواد سمي كمك مي كند و آسيبي كه به دستگاه گوارش شما در اثر اعتياد وارد شده است را جبران مي نمايد، قبل از وعده هاي غذايي بهتر است يك ليوان آب مصرف كنيد تا بتوانيد مشكلات يبوست و گوارشي كه در اثر اعتياد به وجود آمده است را از بين ببريد.

۳٫ مصرف وعده هاي كوتاه و منظم
بعد از ترك مواد بايد همواره خود را سير نگه داريد، شما بايد در فواصل دو تا چهار ساعت وعده غذايي داشته باشيد، اين كار باعث مي شود تا قند خون ثابت بماند و بدن شما بهتر بتواند در برابر مشكلات جسماني مقاومت كند.

در صورتي كه نتوانيد از وعده غذايي استفاده كنيد مي توانيد از تنقلات مغذي و آجيل كمك بگيريد و در طول روز آن ها را مورد استفاده قرار دهيد.

منبع:كانون مشاوران ايران-تقويت بدن بعد از ترك اعتياد، بهترين روش ها و راهكارها

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1400/8/22  ] [ ۱۷ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

جلب اعتماد خانواده پس از ترك اعتياد، راهنماي مصرف كننده و خانواده

پس از ترك اعتياد جلب اعتماد خانوده چگونه اتفاق مي افتد؟ معمولا شخصي كه مصرف كننده مواد بوده است و بعد از مدت كوتاهي ترك و شروع درمانش توقع دارد تا اطرافيان و خانواده يك شبه رفتارشان را تغيير دهند و به او اعتماد كنند او انتظار دارد امكاناتي كه پيش از اين ها محروم بوده است و در اختيارش قرار نمي داده اند در اختيارش قرار دهند و ديگر به او شك نكنند، اين توقع غير طبيعي منجر به افراط و تفريط در خانواده ها مي شود.

بسياري از خانواده ها انتظارات فرد را مي پذيرند تا دوباره به سمت مصرف مواد نرود و برخي ديگر مانند پليس مچ گيري مي كنند تا دوباره بتوانند نشانه هاي مصرف مواد را كشف نمايند اما چطور مي توان اعتماد خانواده را مجددا به دست آورد؟ اعضاي خانواده بايد در مقابل عضوي كه بهبود يافته است چه برخوردي داشته باشند و چطور رفتار كنند؟ براي اين كه به پاسخ اين سوالات برسيد بايد مقاله را تا انتها مورد مطالعه قرار دهيد.

جلب اعتماد خانواده پس از ترك اعتياد، براي خانواده ام ترك مي كنم؟
در قدم اول بايد به اين سوال پاسخ دهيد كه قطع كردن مصرف مواد به هدف جلب اعتماد و حمايت اعضاي خانواده مي باشد؟ در صورتي كه اعتماد اعضاي خانواده بر نگردد يعني من شكست خورده ام و بايد دوباره به سمت مصرف مواد مخدر برگردم؟ يا آن كه اگر خانواده به من اعتماد نكنند پس من مي توانم مصرف كنم و قول معروف آش نخورده و دهن سوخته نمي شوم؟ اگر به خاطر لجبازي با اعضاي خانواده ام مصرف كنم من بيشتر آسيب مي بينم يا اعضاي خانواده ام؟

براي آن كه بتوانيد به اين سوالات به درستي پاسخ دهيد بايد ارزش ها و اهدافي كه باعث بهبودي شما شده است را در نظر بگيريد و به آن ها توجه كنيد و به ياد آورديد كه ارزش و هدف بنيادي شما براي قطع مصرف مواد مخدر چه چيزي بوده است. به شما توصيه مي كنيم به دنبال ارزشي باشيد كه درون شما ريشه دارد و در صورتي كه اطرافيان به شما اعتماد نكنند باز هم در مسير ترك نا اميد نمي شويد و براي بهبودي خود تلاش مي كنيد.

خانواده به بي اعتمادي اعتياد دارد!
اگر شما به تازگي برنامه اي براي ترك اعتياد خود داريد و مصرف مواد را كنار گذاشته ايد بايد آگاه باشيد زماني كه خانواده با مسئله ترك شما درگير بوده است چه تجاربي را از سر گذرانده است، احتمالا در زمان ترك تان چند بار لغزش داشته ايد و با شرايط عود مواجه شده ايد و درمان خود را نيمه كاره رها كرده و پيگيري هاي لازم را انجام نداده ايد در اين حالت اطرافيان بعد از چندين بار اعتماد كردن از پيگيري درمان شما نااميد شده اند و اين فرايند باعث شده است كه همانطور كه شما به مواد اعتياد داريد و ترك براي شما سخت مي باشد اعضاي خانواده به بي اعتمادي معتاد شده باشند و ترك آن براي آن ها دشوار باشد.

هم چنين ممكن است روش هايي كه شما استفاده مي كنيد تا اعتماد آن ها را جلب كنيد درست نباشد و يا آن ها باور هاي غلطي دارند كه اعتماد كردن را برايشان سخت كرده است اما بايد اميدوار باشيد زيرا اين پايان راه نمي باشد و متخصصان اعتياد امروزه با استفاده از روش هايي مانند برگزاري جلسات خانواده درماني حل اين مشكلات را آسان كرده اند به طوري كه خانواده اي شخصي كه فرايند درمان را انجام مي دهد در اين جلسات شركت مي كنند به طوري كه انگار آن ها هم مورد درمان قرار گرفته اند و از اين روش اطلاعات آن ها افزايش مي يابد و به آگاهي خوبي در زمينه اعتياد دست مي يابند.لب اعتياد خانواده پس از ترك اعتياد، آيا با ترك اعتياد همه چيز حل مي شود؟

شايد تصور كرده باشيد كه اگر از مصرف مواد رهايي يابيد و ترك كنيد همه مشكلات شما حل خواهد شد و آسيب ها و زخم هايي كه به خاطر مصرف مواد در شما ايجاد شده از بين خواهد رفت اما بايد اين نكته را در نظر بگيريد كه پاكي تنها جزئي از درمان اعتياد مي باشد و قسمت مهم اعتياد درمان مشكلات روحي و رواني و تغيير مهارت هاي ارتباطي و رفتاري مي باشد كه اگر درمان شود آسيب هاي اعتياد جبران خواهد شد.

در واقع اعتياد ذهن را درگير مي كتد و اگر به آسيب هاي رواني كه به خاطر اعتياد به وجود مي آيد پرداخته نشود درمان هرگز انجام نخواهد شد.

منبع:كانون مشاوران ايران-جلب اعتماد خانواده پس از ترك اعتياد، راهنماي مصرف كننده و خانواده

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1400/8/17  ] [ ۰۳ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

دردهاي جسماني ترك اعتياد و راه هاي درمان آن، پا درد، درد دست و عضلات بدن

راه درمان درد جسماني ترك اعتياد چه مي باشد؟ امروزه اعتياد به مواد مخدر يكي از شايع ترين بيماري ها مي باشد كه با عوارض جسماني و رواني زيادي همراه است و به فرد و جامعه آسيب هاي جبران ناپذيري وارد مي كند، ترك كردن و كنار گذاشتن مواد فرايند بلند مدتي مي باشد كه نياز به مراقبت دارد همچنين بعد از ترك اعتياد و سم زدايي بدن مدت زمان بسياري نياز است تا عوارض كه به دليل اعتياد به وجود آمده است از بين برود.

يكي از شايع ترين عوارض و پيامد هاي ترك اعتياد درد جسماني آن مي باشد در صورتي كه فرد درد هاي جسماني (به خصوص پا درد، درد دست و عضلات بدن) را ناديده بگيرد احتمال دارد فرد سال هاي سال اين درد ها را همراه خود داشته باشد، در اين مقاله به بررسي علائم و نحوه درمان دردهاي جسماني ( پا درد، دست درد و درد هاي عضلاني) مي پردازيم.

دردهاي جسماني ترك اعتياد
ترك اعتياد با توجه به اين كه فرد به چه موادي اعتياد دارد، چالش هاي مخصوص به خود را دارد، ترك برخي از مواد با علائم جسمي همراه مي باشد و برخي ديگر باعث بروز علائم رواني مي شود، مواد مخدري مانند ترياك، شيره، هروئين و غيره در زمان ترك درد ها و مشكلات جسماني زيادي را به همراه دارد كه از جمله آن مي توان به درد هاي عضلاني، مفصلي و حالات ناخوشايندي مانند اسهال و استفراغ اشاره كرد. علت به وجود آمدن اين علائم به خاطر خماري و يا همان نرسيدن مواد مخدر به فرد مي باشد.

گاهي اوقات درد هاي جسماني ترك اعتياد بسيار زياد و شديد مي شود به حدي كه فرد نمي تواند آن را تحمل كند و براي فرار از درد ها دوباره به سمت مواد مخدر مي رود، بنابراين پرداختن به درد ها و درمان آن اهميت بسياري دارد زيرا با درمان اين درد ها مي توان يكي از عوامل موثر بر عود اعتياد را از ميان برداشت.

دردهاي جسماني ترك اعتياد و بيماري هاي روان تني
دردهاي جسماني كه به خاطر ترك اعتياد به وجود مي آيد ممكن است مدت ها بعد از ترك كامل ادامه داشته باشد و اين درد ها بدون اين كه علت جسماني مشخصي براي آن ها وجود داشته باشند همچنان ادامه دارند در اين زمان مشكل احتمالا به خاطر بيماري هاي روان تني مي باشد.

اختلالات و بيماري هاي روان تني به بيماري هايي گفته مي شود كه با نشانه ها و علائم بيماري هاي بدني و جسمي شروع شده اند و جسم فرد را درگير مي كنند اما منشا اصلي آن مشكلات رواني و ذهني مي باشد.

اگر چه اين بيماري جسمي هستند و درد هاي جسمي را شامل مي شوند اما براي درمان آن بايد روان درماني صورت گيرد و درد هاي روان تني معمولا ۶ ماه بعد از ترك اعتياد از بين مي روند اما براي بسياري از افراد با گذشت سال ها بعد از ترك از بين نرفته و همراه آن ها خواهد بود.

براي درمان اين دردها حتما بايد به مشاوره روانشناسي و مشاوره اعتياد مراجعه كنيد تا راهكار لازم براي درمان آن را در اختيار شما قرار دهند.رد جسماني ترك اعتياد، درد هاي عضلاني، پا درد و دست درد ناشي از اعتياد

يكي از دردهايي كه اكثر افرادي كه در حال ترك هستند با آن دست و پنجه نرم مي كنند درد هاي عضلاني مانند كمر درد و پا درد مي باشد اين درد ها در عضلات و ماهيچه هاي پشت ساق پاي افراد ايجاد مي شود و علائمي مانند سندروم پاهاي بي قرار را در فرد ظاهر مي كند در اين سندروم افراد حالت هاي ناخوشايندي در پاهاي خود احساس مي كنند و نياز شديدي دارند تا پاهايشان را تكان دهند.

همچنين فرد ممكن است احساساتي مانند سوزن سوزن شدن، خارش، ضربان و كوبيدن، سوزش، كشش و خزيدن چيزي روي پاها را در خود احساس كند، اين مشكلات بيش تر در زمان هاي قبل از خواب، هنگام دراز كشيدن و يا نشستن طولاني مدت بر روي صندلي به وجود مي آيد و دست و ساير عضلات فرد هم ممكن است اين نشانه ها و علائم ديده شود.

منبع:كانون مشاوران ايران-دردهاي جسماني ترك اعتياد و راه هاي درمان آن، پا درد، درد دست و عضلات بدن

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1400/8/15  ] [ ۱۶ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

روش هاي ترك اعتياد در خانه

بسياري از افراد درگير اعتياد مي باشند و ترجيح مي دهند در خانه ترك را انجام دهند، زيرا روش هاي ديگر و درمان هاي بستري در مراكز درماني هزينه بر و وقت گير مي باشد، هم چنين برخي از مراكز ترك اعتياد از روش هاي سخت گيرانه اي مانند بستن فرد به تخت استفاده مي كنند كه باعث ترس و وحشت فرد نسبت به ترك مي شود.

به همين دليل بسياري از مصرف كنندگان به دنبال روش هاي آسان و ترك اعتياد در خانه مي باشند و البته بايد اين نكته را در نظر بگيرند كه ترك اعتياد در خانه بايد تحت نظر متخصص انجام شود. اگر در جست و جوي روش هايي آسان براي ترك اعتياد مي باشيد اين مقاله را مورد مطالعه قرار دهيد زيرا در آن توضيحات بيشتري در مورد ترك اعتياد بيان شده است.

ترك اعتياد در خانه امكان پذير است؟
امروزه براي ترك اعتياد از روش هاي مختلفي وجود دارد و هنگامي كه تصميم به ترك اعتياد مي گيريد بايد از مشاوران مورد اعتماد و اطمينان استفاده كنيد، استفاده از روش هاي روان درماني و دريافت داروهاي جايگزين از مهم ترين اين روش ها مي باشد و هم چنين بعد از ترك بايد در مورد علائم خماري و علائم ترك فرد بيمار به طور پيوسته با پزشك و روانشناس خود در تماس باشيد.

متخصصان زماني كه مي خواهند روش خاصي را براي ترك اعتياد به فرد توصيه كنند شرايط آن ها را در نظر مي گيرند و موضوعات مختلي مانند نوع ماده مصرفي، ميزان دوز مصرف، آسيب ها و عوارض ناشي از مصرف و شدت علائم ترك را در نظر مي گيرند و با استفاده از اين علائم روش مناسبي را براي ترك بيان مي كنند، اما امروزه روش هاي بستري كمتر توصيه مي شود.

در روش هاي ترك اعتياد امروزه و نوين تنها چند ساعت در طول هفته زير نظر متخصصان باشيد كافي مي باشد و بقيه اقدامات را مي توانيد تنهايي در خانه انجام دهيد.

چالش هاي ترك اعتياد در خانه
ترك اعتياد در خانه با همه مزايايي كه دارد مي تواند با چالش هايي همراه مي باشد بنابراين براي اين كه يك ترك پايدار و مداوم داشته باشيد بايد براي غلبه بر اين چالش ها راه درستي را انتخاب كنيد، در ادامه اين مقاله به مهم ترين آن ها اشاره مي كنيم:

وجود عوامل محرك يا برانگيزان در خانه
يكي از عواملي كه به عنوان مانع ترك شناخته مي شود وسوسه يا همان احساس تمايل شديد به مصرف مجدد مواد مي باشد، عواملي زيادي در اين وسوسه دخيل مي باشند به عنوان مثال افرادي كه اغلب در محيط خانه به استعمال مواد مي پرداختند ممكن است با ديدن ابزار آلات مرتبط با مواد مخدر و يا قرار گرفتن در محيطي كه هميشه آن جا مواد مصرف مي كرده اند دچار وسوسه شوند و دوباره تمايل به مصرف مجدد داشته باشند.

منبع:مركز مشاوره و روانشناسي مشاورانه-روش هاي ترك اعتياد در خانه كه زندگي من را نجات داد

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1400/7/6  ] [ ۱۴ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

كمپ ترك اعتياد، ويژگي بهترين كمپ هاي ترك اعتياد

آيا روش هاي درماني كه در كمپ هاي ترك اعتياد مورد استفاده قرار مي گيرند را مي شناسيد؟ يكي از مراكز مورد استفاده براي ترك اعتياد به مواد اعتيادآور، كمپ ترك اعتياد مي باشد كه در آن جا از روش هاي مختلفي براي ترك انواع مواد اعتياد آور ( مواد مخدر، مواد محرك، مواد توهم زا و غيره) استفاده مي شود.

بسياري از مصرف كننده ها و خانواده هاي آن ها به دنبال اطلاعات بيشتر در مورد كمپ هاي ترك اعتياد مي باشند تا با روش هاي درماني در اين كمپ ها آشنا شوند، در اين مقاله توضيحات كاملي در مورد مراكز ترك اعتياد بيان شده است كه توصيه مي شود تا انتها آن را مورد مطالعه قرار دهيد.

كمپ ترك اعتياد كجاست؟
مراكز مختلفي براي ترك اعتياد وجود دارد كه مي توان به مراكز ترك اعتياد اشاره كرد، در اين كمپ ها مكاني براي اقامت بيمار معتاد مي باشد تا دوره بهبودي او كامل شود، در اين كمپ ها روش هاي مختلفي براي درمان اعتياد مورد استفاده قرار مي گيرد، مرسوم ترين روشي كه براي ترك اعتياد در كمپ ها مورد استفاده قرار مي گيرد ترك ناگهاني ( سقوط آزاد) مي باشد، ترك ناگهاني در ميان افرادي كه درگير اعتياد هستند به عنوان ترك يابويي شناخته مي شود.

در مراكز ترك اعتياد خدمات زيادي ارائه مي شود و در آن ها ترك هروئين، ترك ترياك، ترك شيره، ترك كوكائين، ترك ب ۲، ترك شيشه، ترك متادون، ترك ترامادول، ترك گل، ترك قارچ و غيره صورت مي گيرد، هم چنين امروزه روش هاي نويني براي ترك مواد وجود دارد كه افراد مي توانند بدون مراجعه به مراكز ترك اعتياد و تنها در خانه اعتيادشان را ترك كنند و آن ها مي توانند از مشاوره ترك اعتياد كمك بگيرند تا ترك اعتياد راحت تري داشته باشند.

ترك مواد مخدر ترك مواد محرك ترك مواد توهم زا
ترك ترياك ترك آمفتامين ترك گل يا ماريجوانا
ترك شيره ترك متامفتامين ترك LSD
ترك متادون ترك كوكائين ترك قارچ
ترك ترامادول ترك نيكوتين ترك قرص اكس
ترك بوپرنورفين برخي داروها مانند ريتالين ترك PCP
ترك هروئين ترك شيشه ترك حشيش
روش هاي ترك در كمپ ترك اعتياد
در مراكز ترك اعتياد از روش هاي مختلفي براي درمان استفاده مي شود روش هاي درماني انتخابي با توجه به ماده اعتيادآور و شدت اعتياد به آن ماده متفاوت مي باشد، از جمله روش هاي درماني كه در كمپ هاي ترك اعتياد مورد استفاده قرار مي گيرد مي توان به موارد زير اشاره كرد.

روش يابويي
اصطلاح يابويي در كمپ هاي ترك اعتياد و بين معتادان و خانواده ها رواج بسياري دارد كه آن را به عنوان ترك ناگهاني مي شناسند، در اين روش ترك به صورت يك روزه و بدون اين كه مواد به طور تدريجي كاهش يابد و ماده ي ديگري جايگزين آن شود، انجام مي گيرد.

منبع:مركز مشاوره و روانشناسي مشاورانه-كمپ ترك اعتياد | ويژگي بهترين كمپ هاي ترك اعتياد

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1400/7/1  ] [ ۰۵ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

ترياك چيست؟ علائم و عوارض اعتياد به مصرف ترياك

يكي از مواد مخدر پر مصرف ترياك مي باشد كه بسياري از افراد جامعه به سمت آن كشيده شده اند و زندگي شان را نابود كرده اند، متاسفانه باورهاي غلطي در مورد مصرف مواد مخدر به ويژه ترياك بيان شده است اما بايد توجه داشته باشيد كه علائم خوشايند تنها براي زمان محدودي مي باشد و بعد گذشت زمان باعث وابستگي شديد و اعتياد فرد مي شود.

افرادي كه به ترياك وابسته شده اند علائمي مانند بي خوابي، بي اشتهايي، افسردگي، تعرق زياد و غيره را تجربه مي كنند، در صورتي كه در مورد ترياك آگاهي داشته باشيد و ماهيت صحيح آن را بشناسيد راحت تر مي توانيد تصميم در مورد ادامه مصرف يا ترك مواد مخدر بگيريد.

ترياك و مشخصات آن
يكي از پر مصرف ترين مواد مخدري كه در ايران استفاده مي شود ترياك نام داد كه از گياهي به نام خشخاش به دست آمده است، حدود ده درصد از ترياك را ماده مورفين تشكيل داده است كه يك نوع مسكن قوي براي كاهش درد مي باشد و به همين دليل بسياري از افراد از آن استفاده مي كنند. اگر از ترياك به صورت طولاني مدت استفاده شود باعث وابستگي و اعتياد فرد مي شود و از ترياك مواد ديگري هم به دست مي آيد كه مي توان به شيره، هروئين، كراك و غيره اشاره نمود.

تاريخچه مصرف ترياك
ترياك يكي از قديمي ترين ماده مخدري مي باشد كه از زمان هاي قديم توسط مردمان نقاط دنيا تا به امروزه مورد استفاده قرار مي گيرد، براي مثال از اين ماده حدود ۵۰۰ سال قبل از ميلاد مسيح به عنوان داشتن مورفين كه نوعي مسكن است مورد استفاده قرار مي گرفته است هم چنين به عنوان پادزهر در مناطقي مانند مصر مصرف مي شد و در طب سنتي بزرگاني مانند بقراط و ابوعلي سينا به عنوان داروي ضد درد و ضد اسهال آن را تجويز مي كرده اند.

بر اساس بررسي هاي انجام شده گياه خشخاش قدمت ۲۵۰۰ ساله در جهان دارد و در قرن ۱۷ ميلادي ماده ترياك در ميان مردم چين رواج بسياري پيدا كرده بود و به همين دلي متخصصين آزمايش هايي را بر روي آن انجام دادند و به قابليت اعتياد آوري او دست يافتند، از آن زمان به بعد تجارت ترياك شكل ديگري را به خود گرفت.

در از آن به بعد ترياك به عنوان مواد مخدر شناخته شد و نقش دارويي نداشت و به مناطق مختلف دنيا از آسيا گرفته تا اروپا و آمريكا قاچاق مي شد، اگر چه تقريبا ۵ قرن از كشف آثار و عوارض نامطلوب آن گذشته است اما بسياري از افراد تحت تاثير باور هاي قديمي و غلط هستند و همين عقايد باعث مي شود كه آثار ناشي از اعتياد به ترياك را جدي نگيرند و انتظارات دارويي از اين ماده داشته باشند و به خاطر كمبود اطلاعات و از سر ناآگاهي به سمت مواد اعتياد آوري مانند ترياك كشيده مي شوند.

منبع:مركز مشاوره و روانشناسي مشاورانه-ترياك چيست؟ علائم و عوارض اعتياد به مصرف ترياك

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1400/6/22  ] [ ۱۲ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

تست اعتياد كوكائين و علل منفي شدن آزمايش اعتياد به كوكائين

تست كوكائين به چه صورتي انجام مي شود آيا با انجام دادن تست هاي اعتياد كه براي ازدواج و استخدام صورت مي گيرد مي توان به مصرف ماده كوكائين پي برد؟ يا در صورتي كه فرد اعتياد به كوكائين دارد آيا مي تواند نتيجه تست خود را دستكاري كند؟

آزمايش اعتياد به كوكائين مانند ديگر تست هاي اعتياد بايد توسط متخصص در مراكزي كه مربوط به اعتياد مي باشد صورت گيرد متخصصان با انجام دادن آزمايش هايي مي توانند به وجود هر ماده اعتياد آوري در بدن پي ببرند و آن را شناسايي كنند، اما تشخيص موادي مانند كوكائين و اعتياد داشتن به آن فقط در بازه زماني محدودي در بدن قابل تشخيص است و تنها بعد از مصرف مشخص مي شود.

از طرف ديگر تست هاي اعتياد انواع مختلفي دارند و نمي توانند مصرف همه مواد اعتياد آور را تشخيص دهند و آن ها را شناسايي كنند و هم چنين منفي بودن نتيجه آزمايش به معني عدم مصرف مواد مخدر نمي باشد ، در ادامه اين مقاله در مورد تست كوكائين و مواردي كه باعث مي شود تست كوكائين منفي شود مطالبي را بيان مي كنيم.

تست اعتياد كوكائين و ماده كوكائين چيست؟
ماده كوكائين ماده اي روان گردان مي باشد كه در گروه مواد محرك قرار دارد و اين ماده مخدر از گياه كوكا به دست مي آيد و ماده كوكائين به صورت گردي سفيد رنگ است كه از تلخيص ماده شيميايي كه در داخل برگ هاي گياه وجود دارد به دست مي آيد اين ماده مخدر بسيار اثرات قوي دارد و تاثيرات مخربي بر روي بدن مي گذارد و قيمت آن نيز بسيار بالا مي باشد، اين ماده مخدر به دليل داشتن قيمت بالا و عدم توليد آن در ايران تهيه و استفاده اين ماده بسيار گران تمام مي شود و معمولا اقشار مرفه جامعه مي توانند از آن استفاده كنند.

نوع ديگري از اين ماده كراك كوكائين نام دارد كه با كوكائين خالص تفاوت دارد و فرمول ساخت آن نيز فرق مي كند اما به دليل داشتن ناخالصي قيمت آن در مقايسه با كوكائين خالص كمتر مي باشد اما عوارض و آسيب هاي آن بسيار شديدتر و بدتر مي باشد.

در ايران معمولا از كراك كوكائين به ندرت استفاده مي كنند و كراك مصرفي آن ها كراك هروئين مي باشد كه تاثيرات مخرب و آسيب زايي بر روي فرد بيمار مي گذارد و نسبت به هروئين عوارض بيشتري دارد.

نحوه مصرف كوكائين
كوكائين ماده اي به صورت پودر مي باشد كه سفيد رنگ، نرم، شفاف و كريستالي است و طعم تلخي دارد و با موادي مانند شكر و تالك مخلوط مي شود و روش هاي مصرفر آن متفاوت مي باشد كه به صورت استنشاقي، خوراكي، دود كردن، تزريقي و حتي مالش بر روي لثه مورد استفاده قرار مي گيرد و وارد جريان خون مي شود.

نشانه هاي مصرف كوكائين
زماني كه فرد كوكائين استفاده مي كند به صورت كوتاه مدت اثراتي را به همراه دارد و مانند مواد محرك از جمله آمفتامين ها( مانند شيشه) يا MDMA ( اكستازي) عوارضي را به همراه خواهد داشت كه در زير نمونه هايي از آن را بيان مي كنيم.

بالا رفتن انرژي
توهم
هذيان
احساس سرخوشي و چابكي
افزايش ضربان قلب و تنفس
گشادي مردمك چشم
پريدگي رنگ
كاهش اشتها
تعريق زياد و شديد
بيخوابي

منبع:مركز مشاوره و روانشناسي مشاورانه-تست اعتياد كوكائين و علل منفي شدن آزمايش اعتياد به كوكائين

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1400/6/7  ] [ ۰۶ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

خماري و حالات آن ، چگونه درد خماري و علائم ترك اعتياد را كاهش دهيم

خماري چيست؟ چطور مي توان درد هايي كه در زمان خماري به وجود مي آيند و از علائم ترك اعتياد به مواد مخدر، توهم زا و محرك مي باشند را كاهش داد؟ زماني كه فرد معتاد تصميم مي گيرد كه مصرف مواد مخدر را قطع كند و يا آن را ترك كند يا به هر دليلي ميزان مصرف آن را در طول روز كاهش دهد با علائم و نشانه هاي خماري رو به رو مي شود و در صورتي كه فرد مواد مخدر بيش از دوز روزانه اش استفاده كند حالت هاي نئشگي را تجربه مي كند تحمل كردن خماري بسيار سخت است و عاملي مي باشد تا فرد به سمت مصرف بالاتر برود و دوز مصرفي خود را افزايش دهد، در ادامه اين مقاله به نشانه ها و راهكارهايي كه باعث كاهش علائم و نشانه هاي خماري مي شود مي پردازيم.

خماري و علائم ترك
زماني كه فرد مواد مصرفي خود را كنار مي گذارد، نشانه ها و علائم ترك را تجربه مي كند كه بسيار براي او دردآور مي باشد كه به آن خماري مي گويند، نشانه ها و علائم خماري براي هر نوع ماده اي مي تواند متفاوت باشد در برخي از مواد مخدر علائم ترك به صورت جسماني نشان داده مي شود و در برخي از مواد مانند توهم زا، علائم رواني آن بيشتر نشان داده مي شود. در ادامه اين مقاله علائم رواني و جسماني كه در زمان ترك مواد مخدر به وجود مي آيند را بيان مي كنيم:

علائم جسماني
در هنگامي كه مواد مخدر را ترك مي كنيد علائم و نشانه هاي جسماني بسياري ممكن است تجربه كنيد كه اين علائم از ماده اي به ماده ديگر متفاوت مي باشد كه در زير نمونه هايي از آن را بيان مي كنيم:

لرزش
تعريق
آبريزش بيني
دردهاي عضلاني و مفصلي
حالت تهوع
اسهال و استفراغ
يبوست
خارش و مشكلات پوستي
كاهش قدرت بينايي به صورت موقت
نفس تنگي
سوزش شديد پاها
و غيره.
علائم رواني
ترك اعتياد علاوه بر اين كه مشكلات جسمي ايجاد مي كند باعث به وجود آمدن علائم رواني هم خواهد شد البته مي توان علائم و نشانه هاي رواني را از طريق روانشناس و خدمات روانشناسي كنترل كرد. در زير نمونه هايي از علائم و نشانه هاي رواني ترك بيان شده است:

منبع:مركز مشاوره و روانشناسي مشاورانه-چگونه درد خماري و علائم ترك اعتياد را كاهش دهيم

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1400/6/3  ] [ ۱۳ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

تعداد افرادي كه همه روزه در گپ و گفت هاي روزمره، به سيگار كشيدن دعوت مي شوند و يا در معرض دود دست دوم انواع مخدرها از جمله قليان و سيگار قرار مي گيرند، اصلا كم نيست.

بسياري از افراد معتقدند با يك بار سيگار كشيدن اتفاقي نمي افتد اما با مرور زمان شاهد وابستگي جسمي و رواني آن ها به نيكوتين هستيم كه تبعات جبران ناپديري را به دنبال دارد.

ترك دخانيات و موادي مانند سيگار و قليان آنقدر ها هم كه فكر مي كنيد ساده نيست و امري زمان بر و پر مشقت است.

در صورتي كه شما نيز در دسته ي مصرف كنندگان دخانيات قرار داريد و قصد داريد تا با ترك اعتياد و مصرف آن به خودتان كمك كنيد با ادامه ي مطلب همراه باشيد.

آمار حيرت آور مرگ و مير ناشي از مصرف دخانيات!
بررسي هاي انجام شده، دخانيات را به عنوان مهم ترين عامل قابل پيشگيري مرگ و مير معرفي كرده اند.

بر اساس امارهاي موجود، در قرن بيستم رقمي بيشتر اي يكصد ميليون نفر از مردم جهان به دليل مصرف دخانيات جان خود را از دست داده اند و ادامه يافتن اين روند مي تواند منجربه مرگ بيش از يك ميليارد نفر از مردم در قرن بيست و يكم شود.

اين رقم در مقايسه با ساير عوامل مرگ و مير غير قابل كنترل مانند بلاياي طبيعي كاملا وحشتناك و نيازمند اقدامات سلامت محور فوري است.

مشاوركو - ترك اعتياد و مصرف مواد
مشاوركو – ترك اعتياد و مصرف مواد
تاثيرات نيكوتين بر بدن را بيشتر بشناسيد
مصرف نيكوتن و تنباكو منجر به بيماري هاي قلبي و سكته قلبي شده است و تعداد زيادي از مصرف كنندگان در اثر اين بيماري ها جان خود را از دست داده اند.
مصرف كنندگان نيكوتين و دخانيات دو برابر بيشتر از مزدم عادي در معرض سكته هاي مغزي قرار دارند.
آسيب پرزهاي ريه و ايجاد بيماري هايي مانند پرونشيت، از جمله عوارض مواد مخدر بر ريه هاست. همچنين آسيب به گلبول هاي سفيد فاگوسيت مي تواند منجر به آمفيزم نيز شود كه در طي آن توانايي ريه براي جذب اكسيژن كاهش يافته و تنفس به شدت دشوار مي شود.
كاهش قابل توجه اشتها، مشكلات چشايي، التهاب لثه و تخريب بافت هاي محافظ استخواني، كرون و التهاب ديواره روده نيز از جمله اثرات مخدرها بر دستگاه گوارش است.
تاثيرات نيكوتين بر ۱۴ نوع سرطان از جمله سرطان ريه، معده، مثانه، خون، لوزالمعده، پستان، كبد و.. بررسي و تاييد شده است.
تاثيرات مصرف دخانيات بر پوست نيز شامل پيري زودرس، چروكيدگي، از بين رفتن چربي زير جلدي و بيرون زدگي كاسه ي چشم است كه علاوه بر پوست از طريق شكننده شدن موها، ناخن ها و خاكستري شدن موها بخش هاي وسيع تري از بدن را درگير مي كند.

منبع:مشاور كو:مركز مشاوره روانشناسي و مشاوره آنلاين-كاربردي ترين روش ترك اعتياد و مصرف دخانيات

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1400/4/30  ] [ ۰۵ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

ترك اعتياد به روش ماتريكس، روش ماتريكس براي ترك اعتياد

يكي از روش هايي كه براي ترك اعتياد مواد محرك مانند كوكائين و شيشه به كار مي رود روش ماتريكس نام دارد.

روش ماتريكس از رويكرد هاي مختلف بهره مي برد و تلفقي از رويكردهاي مختلف مي باشد كه هر كدام از اين رويكرد ها به تنهايي موفقيت و اثرگذاري بسياري بالايي داشته است.

ماتريكس يك روش تركيبي است و از روش هاي تاثيرگذاري به وجود آمده است و به همين دليل يكي از روش هاي تاثيرگذار براي ترك اعتياد مي باشد.

روش ماتريكس مزيت هاي بسياري دارد و افرادي كه برنامه خاص و مشخصي دارند و نيازي ندارند كه بستري شوند از اين روش استفاده مي كنند و فرد مي تواند زندگي عادي خود را داشته باشند.

در اين مقاله به طور كامل در مورد روش ماتريكس صحبت خواهيم كرد و به طور كامل مورد بررسي قرار مي دهيم.

روش ماتريكس براي ترك اعتياد
مدل ماتريكس يك روش تركيبي است و براي درمان هاي مختلف در كنار يكديگر استفاده مي شوند در روش ماتريكس بيمار بايد چند روز در هفته و چند ساعت در مراكز درماني باشد و نيازي نيست تا به طور دائم در مراكز درماني بستري شود و مي تواند زندگي عادي خود را به خوبي ادامه دهد.

روش ماتريكس با برنامه و دقيق مي باشد و در سطح بالايي از ساختارمندي قرار دارد و در هر جلسه از درمان بايد مبحث ها و اقدامات لازم را به درستي انجام گيرد.

روش ماتريكس براي ۱۶ هفته برنامه ريزي مي شود و ممكن است به خاطر شرايط بيمار تا يكسال هم به طول انجامد از اين روش بيشتر براي ترك ريتالين، ترك اعتياد به شيشه و ترك اعتياد به كوكائين مورد استفاده قرار مي گيرد.

تاثير روش ماتريكس
افرادي كه به كوائين و شيشه اعتياد دارند روش ماتريكس بهترين روش براي ترك اعتياد مي باشد و موفقيت هاي بسياري داشته است.

بر اساس مطالعات انجام شده روش ماتريكس سطح بالايي از اثرگذاري را دارند و اعتيادي كه به اين روش ترك مي شود ماندگاري بسياري دارد.

كمپ هاي ترك اعتياد، مراكز ترك اعتياد و سازمان ها در سراسر دنيا، روش ماتريكس را بهترين و موثرترين روش براي ترك اعتياد به مواد محرك مي دانند و به بسياري از افراد اين روش را معرفي مي كنند تا ترك راحت تري داشته باشند.

افرادي كه به مواد اعتياد داشته اند و از روش هاي ديگر براي ترك استفاده كرده اند و شكست خورده اند با استفاده از روش ماتريكس توانسته اند به راحتي مواد را ترك كنند و به موفقيت برسند.

البته عواملي بسياري از جمله خانواده در اثرگذاري ترك اعتياد موثر هستند و تاثير مي گذارند و خانواده نقش مهمي در ترك اعتياد دارد.

منبع:مركز مشاوره و روانشناسي مشاورانه-ترك اعتياد به روش ماتريكس

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1399/12/28  ] [ ۱۲ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

عوارض اعتياد به ترياك، عوارض جسماني و رواني مصرف ترياك

آيا مي دانيد ترياك عوارض دارد و عوارض آن چي مي باشد؟ ترياك از گياهي به نام خشخاش به وجود مي آيد و عوارض و آسيب هاي نامطلوبي بر روي جسم و روان فرد مي گذارد.

ترياك خاصيت ضد درد دارد و خاصيت ضد درد آن به دليل وجود تركيب مورفين در ترياك مي باشد و افراد به اين دليل به آن گرايش پيدا مي كنند و به سمت آن جذب مي شوند و بعد از مدتي با عوارض بيشماري از ترياك مواجه مي شوند.

در نتيجه افراد به ترياك وابسته مي شوند و نمي توانند آن را ترك كنند و در اين صورت ترياك علاوه بر اين كه عوارضي بر روي جسم و روان مي گذارد رفتار و ارتباطات فرد را با اطرافيانش درگير مي كند و تحت تاثير قرار مي دهد.

افراد بايد اطلاعات كافي در مورد ترياك و عوارض آن داشته باشند تا بتوانند سريع تر آن را درمان و براي ترك آن اقدامات لازم را انجام دهند.

عوارض اعتياد به ترياك و مصرف آن
در ايران يكي از پرمصرف ترين مواد مخدر، ترياك مي باشد، بسياري از افراد تصور مي كنند كه ترياك قواي جنسي را افزايش مي دهد و باعث درمان بيماري هاي قلبي و ديابت، كاهش استرس و اضطراب، افزايش قوه تمركز، كاهش غم و اندوه مي شود در حالي كه اين تصور اشتباه مي باشد.

ترياك مواد مخدري است كه عوارض جبران ناپذيري دارد و زندگي فرد و اطرافيانش را تحت تاثير قرار مي دهد و به نابودي مي كشاند.

ترياك عوارض بسياري دارد و علاوه بر اينكه جسم فرد را معتاد را فرسوده كرده و از بين مي برد بر روي روان او تاثير ميگذارد.

اگر افراد در مورد عوارض ترياك اطلاعات كافي داشته باشد فرد مي تواند راحت تر ترياك را ترك كند و پيشگيري هاي لازم را در مورد اعتياد انجام مي دهد.

افرادي كه اعتياد به ترياك دارند بايد توجه كنند كه ترك آن به تنهايي و با روش هاي سنتي انجام پذير نمي باشد براي اينكه فرد ترك كرده دوباره گرفتار اعتياد نشود بايد تحت نظر مشاور ترك اعتياد كند و تحت نظر آن ها درمان شود.


علائم اعتياد ويرانگر را بيشتر بشناسيد
عوارض اعتياد به ترياك – عوارض جسماني
اگر ترياك به صورت طولاني مدت استفاده شود ممكن است مشكلاتي جسماني ايجاد كند اگر به طور مداوم ترياك مصرف مي كنيد مشكلات بسياري براي شما به وجود خواهد آمد كه در زير نمونه هايي از آن را ذكر مي كنيم.

منبع:مركز مشاوره و روانشناسي مشاورانه-عوارض اعتياد به ترياك

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1399/12/28  ] [ ۱۰ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

بهترين راه دور شدن از اعتياد:دور شدن از ترياك در خانه از جمله مواردي مي باشد

كه بيشتر اشخاص به آن توجه مي كنند.بهترين راه دور شدن از اعتياد در خانه با راهنمايي مشاوران آموزش

ببينيد و از گرفتار شدن اعتياد خلاص شويد.

 

شناختن بهترين راه دوري از ترك اعتياد در خانه
براي دوري از اعتياد در خانه و تهيه داروهايي كه به آن ربط دارد ، بدون احتياج به بيمار شدن ممكن

مي باشد. ولي هيچ موقع بدون اطلاع از داروهاي دوري از اعتياد را تهيه نكنيد و به طور بيهوده به دوري از

ترك اعتياد قدم بر نداريد.

ترياك يك مواد مخدر گياهي مي باشد كه جزو مخدرهايي است كه تاثير كمي گذارد. به همين دليل

افراد جامعه اعتقاد بر اين دارند كه به راحتي ترياك را بدون راهنمايي با پزشك و مشاوره در خانه و با

خود درماني كنار بگذارند.

دوري از اعتياد به مواد مخدر
دوري از ترياك نسبت به ديگر مواد مخدر راحت تر مي باشد ولي نبايد شيوه هاي به دور از اصول را

در پيش گرفت.

متاسفانه بعضي از افراد راهنمايي خواستن از روانشناسان و دكترها را غير ضروري مي دانند در صورتيكه

مشاوره براي دور از اعتياد ضرورت دارد.

منبع: مركز مشاوره ستاره ايرانيان-بهترين راه دور شدن از اعتياد

امتیاز:
بازدید: 24
برچسب:
:
[ 1399/8/2  ] [ ۱۴ ] [ moshaverrkhob ] [ ]
[ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
لینک دوستان
قالب وبلاگ
نظرسنجی
لینک های تبادلی
فاقد لینک
تبادل لینک اتوماتیک
لینک :
خبرنامه
عضویت لغو عضویت
پيوندهای روزانه
لينكي ثبت نشده است
پنل کاربری
نام کاربری :
پسورد :
عضویت
نام کاربری :
پسورد :
تکرار پسورد:
ایمیل :
نام اصلی :
آمار
امروز : 0
دیروز : 0
افراد آنلاین : 10
همه : 0
چت باکس
موضوعات وب
موضوعي ثبت نشده است
امکانات وب